Sensitiv Balance - Forside
Udskriv denne side
Book en tid!
Skriv til kontakt@sensitiv.dk og bestil en tid. Mød os personligt eller via Skype.

Nyhedsbrev tilmelding

Klik på knappen og tilmeld dig vores nyhedsbrev!

tilmeld
Tilbud i Århus
Sensitive børns følelsesliv
1-dagskursus
Århus, 26. september

Redskaber til socialt sensitive
1-dagskursus
Århus, 23. november

Indre ro med hjertekohærens
1-dagskursus
Århus, 22. januar 2018
Indre ro
Gruppe med 8 møder. Lær enkle og effektive redskaber, der sætter varige positive spor i din hjerne og psyke.
Læs mere her

 
 
Lise August
Autoriseret psykolog,
specialist i klinisk psykologiMartin August
Psykoterapeut MPF

Køb bog & video

Få nyttig viden og gode råd til sensitive børn og voksne, og se videokursus med Elaine Aron og Lise August

Sensitive børn og voksne
  
Se mere her eller besøg webshoppen
Arrangementer
Sensitive børns følelsesliv
1-dagskursus
København, 14. september

Slip grublerier, tankemylder og bekymringer
1-dagskursus
København, 21. september

Fra selvkritik til selvaccept
1-dagskursus
København, 23. september

Sensitive børns følelsesliv
1-dagskursus
Århus, 26. september

Indre ro med hjertekohærens 
1-dagskursus
København, 28. september

Redskaber til socialt sensitive
1-dagskursus
København, 5. oktober

Fra vrede til varme
1-dagskursus
København, 7. oktober

Fra vrede til varme
1-dagskursus
København, 12. oktober

Slip grublerier, tankemylder og bekymringer
1-dagskursus
København, 26. oktober

Selvkontrol for udadvendte
1-dagskursus
København, 2. november

Redskaber til socialt sensitive
1-dagskursus
Århus, 23. november

Sensitive teenagere og unge
3-timers seminar
København, 25. november

Sensitiv med overskud
1-dagskursus
København, 18. januar

Selvværd for sensitive børn 
3-timers seminar
København, 18. januar

Indre ro med hjertekohærens 
1-dagskursus
Århus, 22. januar

Fra vrede til varme gruppeforløb
Gruppe á 8 mødegange
København, start 23. januar

Indre ro og balance gruppeforløb
Gruppe á 8 møder
København, 1. februar 2018

Slip nedtrykthed - praktisk guide 
3-timers seminar
København, 21. februar 2018

Selvomsorg giver styrke gruppe
Gruppe á 8 møder
København, 10. april 2018
Sensitive børn - fra sårbarhed til styrke

Bog til professionelle, forældre og bedsteforældre


Ønsker du at vide, hvordan man kan genkende, forstå og støtte et   sensitivt barn? Vil du lære mere om sensitive børns trivsel i familien, institutionen og skolen? Vil du finde ud af, hvordan du kan håndtere de udfordrende og overstimulerende situationer, hvor barnet er mere sårbart?

Har du brug for praktisk inspiration til at give det sensitive barn en hverdag, der beroliger det følsomme nervesystem? Vil du blive bedre til at anerkende barnets sensitive fordele og sætte dem i spil?

Se kort video om bogen
, der er udgivet af Hans Reitzels Forlag.

Bogens indhold

Bogen giver professionelle og forældre en grundig introduktion til sensitive træk hos børn. Du får indsigt i vigtig ny forskning og nyttige redskaber, som kan bruges i hverdagens konkrete situationer med forskellige typer sensitive børn 0-12 år. 255 sider. Læs om indholdet i hvert kapitel her.

Online videokursus - lær mere når og hvor du vil, og brug kurset sammen med andre

Til bogen hører der et online videokursus om sensitive børn med viden, levende eksempler og mange praktiske råd. Forældre og bedsteforældre kan se det hele eller udvalgte dele sammen med hinanden. Siden 2011 har over 6000 deltaget i kurset.
Varighed: 2 timer. Læs mere her.

Tilbud: du får ekstra online videokursus ved bestilling

I øjeblikket har vi et tilbud, hvor du ved at forudbestille bogen får et ekstra online videokursus om følelsesregulering med prof. Paul Gilbert, som giver en praktisk guide til mere indre ro i hverdagen og i familielivet.  Du sparer 180 kr.
Læs mere om videokurset med forskerne. Besøg webshoppen.  

Anbefalinger af bogen:

"Jeg anbefaler med stor glæde denne bog, som kan hjælpe fagpersoner, forældre og bedsteforældre til at skabe et frugtbart samarbejde om sensitive børn i hjem, skole og institutioner. Bogen giver praktisk inspiration til hverdagen, og den udmærker sig ved at inddrage den nye internationale forskning på en let forståelig og meget anvendelig måde."

- Elaine Aron, ph.d. og forfatter til flere bestsellere om særligt sensitive, som har skrevet forord til bogen.

Det er en fantastisk hjælp til en familie med sensitive børn. Nogle gange kan det være smertefuldt at opleve sit barns udfordringer med at være sensitiv. Det giver mere energi og overskud at flytte vores fokus til gaverne ved at være sensitiv. Og med al denne viden har vi nu også noget reel information og fakta til lærere og pædagoger.
- Kirsten, mor til to sensitive piger.

"Vi har fået så mange redskaber: Bogen har været en gave til SFO-starten, som vores datter står midt i lige nu. Vi har delt viden med pædagogerne, som har taget positivt imod. De har været rigtig glade for at lære mere om, hvordan de kan støtte hende."
Julie og Nikolaj, forældre til Rebecca på 6 år. 

"Jeg er simpelthen begejstret! Bogen præsenterer på en virkelig god måde forskningen, som jeg i dén grad vil kunne bruge, dels i min undervisning og dels i min forskning og i faglige debatter. Det er opmuntrende, at forståelsen af børnens gener viser, at de er mere påvirkede af miljøet i familien, skolen og institutionen.
Det åbner op for mange ting: de mange fine eksempler gør det dejligt tydeligt, hvor stor betydning, det har, at de professionelle kan støtte børnene og vejlede forældrene.
 
Anita Schou-Hedegaard, adjunkt, pædagoguddannelsen i Århus


"Den forståelse af følelseslivet er guld værd i min hverdag som plejemor til et sårbart sensitivt barn. Jeg er selv sensitiv med et stort hjerte, og det rørte mig, at bogen både er meget faglig og meget varm."
Annette Egholm Petersen, sensitiv mor med plejebarn på 8 år.

"Der er mange praktiske råd og vejledninger til fagpersoner og forældre, som straks kan tages brug i det daglige arbejde og i hverdagen med børnene.Bogen tager forståelsen af børnene et sted hen, som ikke tidligere er beskrevet på denne vis her i landet. Jeg har ventet på den med stor spænding, og den overstiger alle mine forventninger."  
Mette Plambech, mor til sensitivt barn og socialpædagog.  

"Min mand og børnenes farmor står også børnene meget nær. Men de får ikke læst en hel bog. Derfor var det SÅ nyttigt, at jeg kunne dele et par videoklip fra det gratis online videokursus til forældre og bedsteforældre, som fulgte med bogen. Vi fik rigtig gode og konkrete snakke, der allerede har hjulpet os og vores børn i hverdagen!"  
Marie-Louise, 37 år og mor til en sensitiv dreng og pige.

Anbefalinger af videokurset:

Et sjældent nærværende, konstruktivt, positivt og brugbart kursus. Min mand, mor og jeg er blevet klogere og mere optimistiske.
Anne, lærer, sensitiv og mor til en sensitiv dreng.

Utroligt opmuntrende og yderst brugbart kursus. Redskaberne er guld værd både hjemme og på mit arbejde. 
- Henrik, pædagog og far til en sensitiv dreng og pige.

Indhold i bogen

Bogen giver viden, praktisk inspiration og nyttige redskaber til voksne, der ønsker at forstå, støtte og lade sig berige af de sensitive børn. Alle kapitler gennemgår levende eksempler fra hverdagen og lægger op til et frugtbart samarbejde mellem forældre og professionelle.

Det første fem kapitler i bogen handler om forskning og praktiske anbefalinger, der gælder alle alderstrin 0 - 12 år.
De næste fire kapitler viser, hvordan du på forskellige alderstrin kan støtte børnene i at blomstre og udfolde deres styrke.

Kapitel 1.
I bogens første kapitel beskriver vi, hvordan man genkender, forstår og styrker et særligt sensitivt barn: Hvad kendetegner barnet? Hvilke faktorer skal medtænkes i vurderingen? Og hvilke praktiske anbefalinger kan du benytte?

Kapitel 2.
I andet kapitel fokuserer vi på, hvorfor sensitive børn er så indbyrdes forskellige. Hvordan kan du matche det enkelte barns behov og stimulere det til at udfolde sine potentialer?  

Kapitel 3.

I tredje kapitel viser vi, hvordan fordele ved at være sensitiv tidligere er blevet overset. Hvordan kan du forstå og genkende fordelene? - og hvordan sætter du dem i spil?  

Kapitel 4.

I fjerde kapitel kaster vi lys over det sensitive barns store udfordring i hverdagen: overstimulation. Hvordan genkender du tegn på, at et sensitivt barn er overstimuleret? Hvordan kan du undgå stress, og hvordan kan du forebygge og håndtere overstimulation?

Kapitel 5.
Det femte kapitel handler om at støtte sensitive børn i at regulere følelseslivet og bevare den indre balance i udfordrende situationer. Hvordan kan du styrke det sensitive barns hjerne og efterlade varige positive spor i dets nervesystem og psyke? 

Kapitel 6.
I sjette kapitel sætter vi fokus på sensitive børns trivsel i dagpleje og vuggestue. Hvordan kan du forstå deres udfordringer, stimulere deres udvikling og hjælpe dem til at føle sig trygge?

Kapitel 7.

Syvende kapitel giver viden og redskaber til at skabe en god hverdag,  når sensitive børn går i børnehaven. Hvordan tager du hånd om den sociale følsomhed og andre typer udfordringer, som sensitive børn typisk møder i disse år?

Kapitel 8.
Ottende kapitel handler om sensitive børn i skolen. Hvilke udfordringer vil et sensitivt barn typisk møde i skolen? Hvordan kan du skabe de bedste forudsætninger for, at barnet udvikler sig positivt i sociale og faglige sammenhænge? 

Kapitel 9.
Niende kapitel handler om timerne i fritidshjem, SFO og klub. Hvilke problemer oplever de sensitive børn typisk her? - Og hvordan kan du styrke de sensitive børns sociale kompetencer?

Kapitel 10.
Tiende kapitel gennemgår nogle af de faldgruber, misforståelser og myter, som er vigtige at undgå, når det gælder om at forstå og styrke sensitive børn.

Afsluttende guide til forældre og bedsteforældre
I guiden opsummerer vi de vigtigste redskaber, som forældre og bedsteforældre kan bruge i hverdagen med et sensitivt barn. Du får et overblik over mange af de praktiske tilgange, som bogens levende eksemplar har vist dig vigtigheden af. Hvis du er fagperson kan du bruge guiden i din rådgivning af familien og/eller henvise til online videokurset.

Indhold i online videokursus

Del 1.

Du får vigtige pointer fra forskningen og praktiske eksempler på, hvordan du kan genkende de sensitive børn, forstå deres behov og støtte dem i pressede situationer. Der er fokus på forskelle mellem sensitive børn, på fordelene ved modtageligheden, på hvordan man adskiller sensitivitet fra psykiske vanskeligheder og på at genkende og håndtere de udfordringer børnene ofte møder i deres hverdag.

Del 2. 
Du får flere redskaber til at støtte børnene i hverdagen og til at klare de situationer, som en del forældre og andre voksne synes er udfordrende. Der vil være en række praktiske eksempler på den type forandringer, der kan hjælpe sensitive børn til en bedre trivsel: f.eks. hvordan du kan rumme og håndtere børnenes intense følelsesliv, give dem opbakning til at klare forandringer og skabe en hverdag, hvor de er tilpas stimulerede.

Spørgsmål og svar
Her får du svar på nogle af de spørgsmål, som vi har modtaget fra de over 6000 forældre, bedsteforældre og professionelle, som har deltaget ved seminaret siden 2010. 

Mere om sensitive børn

Ifølge den nyeste forskning er sensitive børn mere påvirkede af miljøet i deres barndom end andre børn. Hjernen er mere 'plastisk' - dvs. mere formbar og modtagelig for indtryk.
Bogen og online kurset gør denne viden let at forstå og bruge i hverdagen. Når forældre, pædagoger, lærere og andre betydningsfulde voksne omkring de sensitive børn forstår modtageligheden, har de også langt flere muligheder for at hjælpe børnene til at udnytte fordelene ved at være påvirkelig, mindske ulemperne og skabe en god hverdag i familie, skole og institutioner.

Påvirkelighed på godt og ondt

Af genetiske og neurobiologiske årsager er de sensitive børn mere påvirkede af det omgivende miljø. Andres humør og stemninger gør typisk dybere indtryk. De sensitive børn er mere berørte af lys, lyde, lugte, sult, smerte og træthed. De er typisk også mere overvældede af tidspres, skift, forandringer, overraskelser og konkurrence. 
Miljøets påvirkning før og under fødslen kan både svække og forstærke miljøfølsomheden i barnet. 

Lær strategier til at håndtere ulemper  

Hvis de voksne ikke forstår og anerkender barnets sensitivitet, og hvis barnet ikke får strategier til at klare udfordrende situationer, kan det i løbet af barndommen og ind i voksenlivet blive mere sårbart end andre børn. Bogen og online videokurset gennemgår, hvilke strategier de voksne kan benytte til at genkende, forebygge og håndtere ulemper. Der er mange gode råd til, hvordan du som voksen kan støtte barnet i at vokse med livets udfordringer i stedet for at føle sig magtesløst og stresset. 

Støt sensitive børn i at lade fordelene fylde mere

Ofte bliver fordelene ved at være sensitiv overset, misforstået eller tilsidesat af de voksne, således at børnene heller ikke selv lærer at genkende og bruge dem. De sensitive børns styrker er bl.a. empati, modtagelighed for positiv feedback og støtte, moralsk omtanke, kognitive styrker og et rigt indre liv. Bogen og online videokurset sætter fokus på, hvordan de sensitive børn kan bevare balancen i hverdagen, så disse og andre positive kvaliteter ved deres personlighed kan komme mere frem. Til fordel for børnene selv og andre. 

Målgruppe

Bogen og online videokurset henvender sig til forældre, bedsteforældre og andre nærtstående voksne, som ønsker at forstå og støtte de sensitive børn - og søger et godt samarbejde med de professionelle.
Bogen er den første danske bog om sensitive børn, som henvender sig direkte til fagpersoner - f.eks. lærere, pædagoger, dagplejere, sundhedsplejersker, psykologer og psykoterapeuter.

Har du spørgsmål?

Skriv til kontakt@sensitiv.dk, hvor vi hurtigst muligt svarer dine spørgsmål om bogen og online kurset.

Flere eksempler på tilbagemeldinger

 
Jeg arbejder som psykolog med børn og deres fagpersoner, og bogen var fantastisk inspirerende, fordi jeg kunne genkende mange problemstillinger fra min hverdag. Forskningen blev formidlet på en overbevisende og praktisk anvendelig måde.
- Katrine, psykolog i PPR.

Fantastisk brugbart kursus. Det er rart at få viden og gode råd om noget, jeg selv har fornemmet gennem 10 års erfaring som pædagog i vuggestue. Nu har jeg mere at tilbyde børnene og deres forældre.
- Mette, 45 år.

Jeg gennemgik kurset med min voksne datter, der er mor til et sensitivt barn. Efter seminaret fik vi en af de bedste snakke vi nogensinde har haft. Ikke kun om vores sensitive børn og børnebørn. Der var rigtig meget vi selv kunne bruge. Tak for de mange gode eksempler og alle redskaberne.
- Per, 62 år, morfar til to sensitive børnebørn.


 

 

 

Sensitiv Balance        Peter Bangs Vej 7A        2000 Frederiksberg        Telefon 40983322        kontakt@sensitiv.dk
© Copyright Sensitiv Balance - Alle rettigheder forbeholdes. Kopiering af indhold er ikke tilladt.
Enhver anden type gengivelse af indhold kræver skriftlig aftale med Sensitiv Balance.