Sensitiv Balance - Forside
Udskriv denne side
Book en tid!
Skriv til kontakt@sensitiv.dk og bestil en tid. Mød os personligt eller via Skype.

Nyhedsbrev tilmelding

Klik på knappen og tilmeld dig vores nyhedsbrev!

tilmeld
Tilbud i Århus
Sensitive børns følelsesliv
1-dagskursus
Århus, 26. september

Redskaber til socialt sensitive
1-dagskursus
Århus, 23. november

Indre ro med hjertekohærens
1-dagskursus
Århus, 22. januar 2018
Indre ro
Gruppe med 8 møder. Lær enkle og effektive redskaber, der sætter varige positive spor i din hjerne og psyke.
Læs mere her

 
 
Lise August
Autoriseret psykolog,
specialist i klinisk psykologiMartin August
Psykoterapeut MPF

Køb bog & video

Få nyttig viden og gode råd til sensitive børn og voksne, og se videokursus med Elaine Aron og Lise August

Sensitive børn og voksne
  
Se mere her eller besøg webshoppen
Arrangementer
Sensitive børns følelsesliv
1-dagskursus
København, 14. september

Slip grublerier, tankemylder og bekymringer
1-dagskursus
København, 21. september

Fra selvkritik til selvaccept
1-dagskursus
København, 23. september

Sensitive børns følelsesliv
1-dagskursus
Århus, 26. september

Indre ro med hjertekohærens 
1-dagskursus
København, 28. september

Redskaber til socialt sensitive
1-dagskursus
København, 5. oktober

Fra vrede til varme
1-dagskursus
København, 7. oktober

Fra vrede til varme
1-dagskursus
København, 12. oktober

Slip grublerier, tankemylder og bekymringer
1-dagskursus
København, 26. oktober

Selvkontrol for udadvendte
1-dagskursus
København, 2. november

Redskaber til socialt sensitive
1-dagskursus
Århus, 23. november

Sensitive teenagere og unge
3-timers seminar
København, 25. november

Sensitiv med overskud
1-dagskursus
København, 18. januar

Selvværd for sensitive børn 
3-timers seminar
København, 18. januar

Indre ro med hjertekohærens 
1-dagskursus
Århus, 22. januar

Fra vrede til varme gruppeforløb
Gruppe á 8 mødegange
København, start 23. januar

Indre ro og balance gruppeforløb
Gruppe á 8 møder
København, 1. februar 2018

Slip nedtrykthed - praktisk guide 
3-timers seminar
København, 21. februar 2018

Selvomsorg giver styrke gruppe
Gruppe á 8 møder
København, 10. april 2018
Søger du en bremse? Test og gode råd til sensitive med sensationssøgende træk

28-10-2014
 

Kære modtager af nyhedsbrevet fra Sensitiv Balance,


I dette nyhedsbrev sætter vi fokus på sensitive mennesker med det sensationssøgende træk. Vi linker til en selvtest og giver gode råd til hverdagen. Læs mere i temaet.

Læs også nyt om efterårets kurser og seminarer i kalenderen - voksne og kalenderen - børn. Obs. Der er kun få ledige pladser tilbage i november.


Søger du en bremse?


Vi har fået mange tilbagemeldinger fra sensitive mennesker, som har brug for ro, fordi de ellers hurtigt bliver overstimulerede. Men samtidig søger de også oplevelser, udfordring og stimulation.

Her er et eksempel:

Jeg har i mange år haft fuld fart på. Jeg har tre børn, og min mand og jeg har rejst meget med hele familien. Jeg kan godt lide at få udfordringer i arbejdslivet og har været mellemleder i en virksomhed i vækst. Til sidst blev det ”for meget af det gode” – og min sensitive krop har desværre lidt alvorligt under det... Jeg har udviklet hjerteproblemer og har også haft stærke migræneanfald.
 
Tidligere følte jeg mig især ”i live”, når der skete MEGET omkring mig. Stilhed og ro kunne give mig en underlig form for ubehag, som jeg forsøgte at flygte fra. Under kurserne fandt jeg den bremse, som jeg har manglet og savnet – det er et kæmpe skift i mit liv! Nu kan jeg hvile i den indre ro og bruge den til at lade op. Jeg kan bedre styre min speeder og lægge realistiske planer for mit liv.

 
- deltager ved 1-dagskurserne i Indre ro og Selvkontrol, som vi holder igen i december og januar.

Hvis du selv eller dit sensitive barn har sensationssøgende træk, er det vigtigt at finde bremsen. De voksne er afgørende rollemodeller. Test dig selv og læs de gode råd i temaet. Få flere praktiske redskaber på kurset i Selvkontrol.

Vi er utrolig taknemmelige for de mange tilbagemeldinger, som vi bestræber os på at bruge, så de gavner flest muligt andre i en lignende situation.

Bedste hilsner
Lise og Martin August


Tema: Søger du en bremse? - inspiration til sensitive med sensationssøgende træk


Scorer du højt på sensationssøgende træk?


Det sensationssøgende personlighedstræk hænger sammen med en stor nysgerrighed. Du kan have let ved at kede dig. Derfor kan du anstrenge dig for at finde på nye ting i stedet for at gentage det, du kender godt. Genkender du trækket i høj grad, vil du være tilskyndet til at kaste dig lige ud i nye ting og få nogle erfaringer. Tilbøjeligheden kan trække i en helt anden retning end dine sensitive træk, som vil få dig til at standse op og tænke dig godt om, inden du kaster dig ud i noget nyt.

Se selvtesten Er du sensationssøgende?
 

Sensationssøgende og sensitiv?

Hvis du er sensationssøgende og ikke sensitiv, kan du være impulsiv og opsøge situationer, hvor du løber en risiko - økonomisk, fysisk, følelsesmæssigt osv.
Hvis du er sensationssøgende og også sensitiv, vil du typisk være mindre impulsiv og fravælge alt for risikable situationer. Men du kan alligevel godt lide variation, udfordring, spænding og stimulation....
Du vil måske indimellem løbe risici, som andre særligt sensitive ikke ville gøre. Når det går godt, kan det give stor lykke. Når det er svært, kan det gøre meget ondt - smerten kan være mere intens at bære for dig end for de mindre sensitive, der løber samme risiko. Det hænger sammen med den høje grad af følsomhed i det sensitive nervesystem.

Speeder-bremse dilemmaet

Kender du oplevelsen af en indre splittelse? Den sensitive side af personligheden forsøger at bremse op og skære ned på stimulation. Den sensationssøgende side af personligheden trykker på speederen og søger mere udfordring og stimulation. Fordi du ofte kan have lyst til at trykke på speeder og bremse samtidig kan det være svært at finde en stabil kurs i livet.
Vejen til et godt liv med de indre modsætninger finder du ved at få de to sider til at samarbejde - i stedet for at modarbejde  hinanden.  

3 grunde til at speederen kan vinde lidt for ofte


1. Pres fra tidsånden og andre i dine omgivelser

Som sensitiv kan du være ekstra påvirket af pres fra tidsånden og andre i dine omgivelserne. Vi hører typisk sensitive fortælle, at de oplever krav om: du skal være ”på”, du skal være hurtig og nå meget på kort tid, du skal være aktiv og engageret osv. De krav kan du som sensitiv godt leve op til, og den sensationssøgende side af din personlighed elsker at gøre det. Men du har brug for pauser, hvor du lader batterierne op og finder ro. Holder du ikke disse pauser, bliver du typisk overstimuleret og anspændt. Der er risiko for, at det aktive liv bliver "for meget af det gode".

2. Trangen til at søge stimulation stiger, når du er overstimuleret 

Når du som et sensationssøgende sensitivt menneske får for meget stimulation, vil du typisk få en indre trang til at søge endnu mere stimulation. Med andre ord kan det godt være svært for dig at forbinde dig med bremsen i lige præcis de situationer, hvor du har det allerstørst brug for at bremse op.

3. Dine forældre, søskende og andre forbilleders eksempel

Hvis nogle af de mennesker, der har været dine forbilleder gennem barndom og tidlig ungdom har haft svært ved at "finde bremsen", kan du som sensitiv være ekstra modtagelig og kopiere deres eksempel. Hvis du er forælder til et sensationssøgende sensitivt barn er det vigtigt, at du forsøger at være en model, der er værd at kopiere. 

3 gode råd til din hverdag


Disse råd har hjulpet mange sensitive mennesker med sensationssøgende træk. De kan typisk også hjælpe dig, hvis du er sensitiv og har udadvendte eller nyhedssøgende træk.

1. Stil din nysgerrighed på "indre" områder

Hvordan kan du stimulere dig selv på "indre" områder? Når du har dybe samtaler om vedkommende emner, hvor du føler, at samtalen "rykker". Når du sætter indre mål for din personlige udvikling. Når du får ny viden ved at læse, skrive, høre musik, selv spille musik, se malerier, selv male osv. Hver gang du giver dig selv udfordringer, som handler om dit indre liv og en kreativ udfoldelse, vil du typisk opleve, at den sensitive og sensationssøgende side "spiller sammen". Du bliver stimuleret, men ikke overvældet. Skab plads til flest muligt af disse aktiviteter i din hverdag.   

2. Stræb efter en retfærdig magtfordeling mellem den sensitive og den sensationssøgende side

Lad ikke den sensationssøgende side sejre hver gang, du står over for beslutninger - vær fair over for begge sider af dig selv. Både i små og store valg. Sæt dig for at skabe en balance, hvor begge sider af din personlighed kommer til orde i din indre dialog. F.eks. kan den sensationssøgende side ønske en rejse til centralafrika, mens den sensitive side ønsker at gå hjemme og sysle i ferien. Går du på kompromis, ender du måske med en rejse til Italien... Eller du vælger én uge med en eksotisk rejse og én uge hjemme, så hver side af personligheden får en drøm opfyldt. Lad begge sider af personligheden få indflydelse på dit liv.

3. Styrk din bremse - og din evne til at forbinde dig med den

Vær bevidst om, at du kan sætte for mange skibe i søen, når du bliver overstimuleret. Træn dig selv i dagligt at holde små pauser, hvor du hviler i din indre ro (i stedet for at flygte fra den). Især inden du træffer vigtige beslutninger, der har betydning for din fremtid. Søg at "slukke for" enhver selvkritik, når du søger indad for at finde ro. Selvkritik kan blot gøre dig endnu mere overstimuleret. Husk at den sensationssøgende side godt kan blive urolig, når du bliver bedre til at bevare forbindelsen til din krop. Se denne uro som et "godt tegn" og opbyg evnen til indimellem at sige tydeligt NEJ, når du mærker trangen til ny stimulation. Din gevinst er følelsen af rødder og et solidt centrum indeni.

 

Vil du have mere viden og flere redskaber?

Kom på vores 1-dagskurser: Indre ro for sensitive, Selvkontrol for udadvendte sensitive og Fra selvkritik til selvaccept.
Alle kurserne er meget egnede til sensitive med sensationssøgende træk.
Obs. kun få afbudspladser ledige i november.

Deltag også ved seminaret med den internationalt kendte ekspert Elaine Aron den 9. maj 2015: Sensitive fordele. Mere energi, overskud og glæde til sensitive børn og voksne. Her får du den nyeste viden og en lang række redskaber til at få de bedste sider frem i din personlighed.
    


Kommende arrangementer - voksne

Klik på de grønne links, hvis du vil læse mere om indhold og tilmelding.
Vælg mellem 1-dagskurser med 12-15 deltagere og 1-dagsseminar med flere deltagere.
Se kommende arrangementer børn

Indre ro med hjertekohærens
- enkle øvelser, der kan bruges før, under og efter overstimulation. Øvelserne virker dybtgående i nervesystemet, fremmer positive følelser og kan bruges til behandling af stress, angst og depression.
1-dagskursus med Martin August, psykoterapeut MPF.Mandag den 10. november 2014 kl. 10 - 15.30 i København. Udsolgt.
Tirsdag den 2. december 2014 kl. 10 - 15.30 i København. Tilmeld eller Tilmeld nedsat pris.
Mandag den 15. december 2014 kl. 10 - 15.30 i Århus. Tilmeld. Kun få pladser.
Torsdag den 12. februar 2015 kl. 10 - 15.30 i Odense. Tilmeld eller Tilmeld nedsat pris.

Fra vrede til varme - for sensitive mennesker
- lær at håndtere vrede på en stærk og positiv måde, som får de bedste sider frem i de sensitive træk og samtidig styrker forholdet til dig selv og andre.
1-dagskursus med Martin August, psykoterapeut MPF.
Torsdag den 6. november 2014 kl. 10 - 15.30 i København. Udsolgt.
Fredag den 21. november 2014 kl. 10 - 15.30 i København. Udsolgt.
Torsdag den 4. december 2014 kl. 10 - 15.30 i Odense. Tilmeld. Kun få pladser.
Onsdag den 17. december 2014 kl. 10 - 15.30 i København. Tilmeld.
Torsdag den 26. marts 2015 kl. 10 - 15.30 i Århus. Tilmeld eller Tilmeld nedsat pris.

Fra selvkritik til selvaccept - for sensitive mennesker
- inspiration og redskaber til ikke at kritisere dig selv, når du er overstimuleret eller livet er svært, og til større selvaccept, nærvær og glæde i dit daglige liv.
1-dagskursus med Martin August, psykoterapeut MPF.
Torsdag den 8. januar 2015 kl. 10 - 15.30 i København. Tilmeld. Kun få pladser.

Selvkontrol for udadvendte særligt sensitive
- forstå modsætningerne i din personlighed, bliv bedre til at bevare kontrollen over dem og få praktisk inspiration og redskaber til at lade de to sider af din natur spille godt sammen i hverdagen.
1-dagskursus med Martin August,
psykoterapeut MPF.Torsdag den 27. november 2014 kl. 10 - 15.30 i København. Udsolgt.
Tirsdag den 6. januar 2015 kl. 10 - 15.30 i København. Tilmeld.

Sensitiv med overskud
- bliv ven med din sensitivitet, find energi i hverdagen og gør din sensitivitet til et plus i livet. Redskaber til at forebygge og håndtere overstimulation, træffe gode valg og kommunikere positivt om dine grænser og behov.
1-dagskursus med Martin August, psykoterapeut MPF.Tirsdag den 13. januar 2015 kl. 10 - 15.30 i København. Tilmeld.

Selvomsorg giver styrke - for sensitive mennesker
- om at opbygge den iboende evne til selvomsorg, hvor du helbreder fortidens sår, bevæger dig fra sårbarhed til styrke og bruger din sensitivitet fuldt ud.
1-dagskursus med Martin August, psykoterapeut MPF.
Tirsdag den 9. december 2014 kl. 10 - 15.30 i København. Udsolgt.

Flow i arbejdslivet

- lær at bruge positive flow-oplevelser til at skabe en positiv forandring i arbejdsdagen. Flow giver mere overskud til at klare opgaver og udfordringer, og flow mindsker samtidig indre uro, stress og manglende fokus.


1-dagskursus med Martin August, psykoterapeut MPF.Torsdag den 29. januar 2015 kl. 10 - 15.30 i København. Tilmeld. Kun få pladser.

Sensitive fordele - mere energi, overskud og glæde til sensitive børn og voksne

Få nyttig viden om social sensitivitet og nye redskaber til at håndtere overstimulation. Lær at forstå og fremkalde de sensitive fordele i og uden for hjemmet. Ny viden og inspiration til forældre og fagpersoner, der ønsker at gøre en positiv forskel.
1-dagsseminar med Elaine Aron og Lise August.
Lørdag den 9. maj 2015 kl. 10 - ca. 16 i København. Tilmeld.


Kommende arrangementer - børn

Klik på de grønne links, hvis du vil læse mere om indhold og tilmelding.
Vælg mellem 1-dagskurser med 12-15 deltagere og 4-timers seminarer eller 1-dags seminarer med flere deltagere.

Sensitive børns følelsesliv

- kurset giver forældre viden, redskaber og gode råd til hverdagen med sensitive børn. Det indeholder en række virkningsfulde tilgange fra vores forældrerådgivning og giver praktisk inspiration til at afbalancere og styrke dit sensitive barn.
1-dagskursus med Martin August, psykoterapeut MPF.

Tirsdag den 25. november 2014 kl. 10 - 15.30 i Odense. Udsolgt.
Torsdag den 15. januar 2015 kl. 10 - 15.30 i København. Tilmeld eller Tilmeld nedsat pris. Kun få pladser.

Giv dit sensitive barn overskud
- en praktisk guide til at forstå og styrke dit barn. Du får redskaber til at blive ven med dit sensitive barns "vanskelige sider", håndtere dem kærligt og kompetent og derved opbygge dit barns evne til at klare forandring, stimulation og udfordring.
1-dagskursus med Martin August, psykoterapeut MPF.Torsdag den 30. oktober 2014 kl. 10 - 15.30 i København. Udsolgt.
Mandag den 3. november 2014 kl. 10 - 15.30 i København. Udsolgt.
Torsdag den 11. december 2014 kl. 10 - 15.30 i København. Udsolgt.

Særligt sensitive børn
- viden, inspiration og redskaber til voksne, der ønsker at forstå og støtte de særligt sensitive børn

4-timers seminar med Lise August, autoriseret klinisk psykolog.
Lørdag den 29. november 2014 kl. 13 - ca. 17 i København. Tilmeld. Kun få pladser.
Fredag den 27. februar 2015 kl. 13 - ca. 17 i Århus. Tilmeld.
Lørdag den 11. april 2015 kl. 13 - ca. 17 i Odense. Tilmeld.

Selvværd for sensitive børn
- Giv sensitive børn styrken til at holde af sig selv, bruge følsomheden positivt, være mere robuste i modgang og klare sig godt i livet.
4-timers seminar med Lise August, autoriseret klinisk psykolog.
Torsdag den 13. november 2014 kl. 13 - ca. 17 i Århus. Tilmeld. Kun få pladser.
Lørdag den 31. januar 2015 kl. 13 - ca. 17 i København. Tilmeld.

Sensitive fordele - mere energi, overskud og glæde til sensitive børn og voksne
- få nyttig viden om social sensitivitet og nye redskaber til at håndtere overstimulation. Lær at forstå og fremkalde de sensitive fordele i og uden for hjemmet. Ny viden og inspiration til forældre og fagpersoner, der ønsker at gøre en positiv forskel.
1-dagsseminar med Elaine Aron og Lise August.
Lørdag den 9. maj 2015 kl. 10 - ca. 16 i København. Tilmeld.

 
 
Sensitiv Balance        Peter Bangs Vej 7A        2000 Frederiksberg        Telefon 40983322        kontakt@sensitiv.dk
© Copyright Sensitiv Balance - Alle rettigheder forbeholdes. Kopiering af indhold er ikke tilladt.
Enhver anden type gengivelse af indhold kræver skriftlig aftale med Sensitiv Balance.