Sensitiv Balance - Forside
Udskriv denne side
Book en tid!
Skriv til kontakt@sensitiv.dk og bestil en tid. Mød os personligt eller via Skype.

Nyhedsbrev tilmelding

Klik på knappen og tilmeld dig vores nyhedsbrev!

tilmeld
Tilbud i Århus
Sensitive børns følelsesliv
1-dagskursus
Århus, 26. september

Redskaber til socialt sensitive
1-dagskursus
Århus, 23. november

Indre ro med hjertekohærens
1-dagskursus
Århus, 22. januar 2018
Indre ro
Gruppe med 8 møder. Lær enkle og effektive redskaber, der sætter varige positive spor i din hjerne og psyke.
Læs mere her

 
 
Lise August
Autoriseret psykolog,
specialist i klinisk psykologiMartin August
Psykoterapeut MPF

Køb bog & video

Få nyttig viden og gode råd til sensitive børn og voksne, og se videokursus med Elaine Aron og Lise August

Sensitive børn og voksne
  
Se mere her eller besøg webshoppen
Arrangementer
Sensitive børns følelsesliv
1-dagskursus
København, 14. september

Slip grublerier, tankemylder og bekymringer
1-dagskursus
København, 21. september

Fra selvkritik til selvaccept
1-dagskursus
København, 23. september

Sensitive børns følelsesliv
1-dagskursus
Århus, 26. september

Indre ro med hjertekohærens 
1-dagskursus
København, 28. september

Redskaber til socialt sensitive
1-dagskursus
København, 5. oktober

Fra vrede til varme
1-dagskursus
København, 7. oktober

Fra vrede til varme
1-dagskursus
København, 12. oktober

Slip grublerier, tankemylder og bekymringer
1-dagskursus
København, 26. oktober

Selvkontrol for udadvendte
1-dagskursus
København, 2. november

Redskaber til socialt sensitive
1-dagskursus
Århus, 23. november

Sensitive teenagere og unge
3-timers seminar
København, 25. november

Sensitiv med overskud
1-dagskursus
København, 18. januar

Selvværd for sensitive børn 
3-timers seminar
København, 18. januar

Indre ro med hjertekohærens 
1-dagskursus
Århus, 22. januar

Fra vrede til varme gruppeforløb
Gruppe á 8 mødegange
København, start 23. januar

Indre ro og balance gruppeforløb
Gruppe á 8 møder
København, 1. februar 2018

Slip nedtrykthed - praktisk guide 
3-timers seminar
København, 21. februar 2018

Selvomsorg giver styrke gruppe
Gruppe á 8 møder
København, 10. april 2018
Sensitive børn i balance. Viden og redskaber til forældre, bedsteforældre og fagpersoner

 


Vil du lære at genkende, forstå og støtte sensitive børn? Har du brug for redskaber til at håndtere typiske udfordringer i hjem, skole og institutioner? Vil du have værktøjer til situationer, hvor sensitive børn typisk er mere sårbare? F.eks. når de bekymrer sig og kritiserer sig selv? Og ønsker du at forstå sensitive børns potentialer og lade dem blomstre?

Seminaret giver et solidt overblik over, hvad du selv og barnet kan gøre. Du lærer et væld af praktiske strategier, der kan fremkalde fordelene ved at være sensitiv. Og du får praktisk inspiration til at omdanne vanskelige situationer til trædesten for positiv udvikling.
For forældre og fagpersoner.  

Seminar v/psykolog Lise August, 3 timer

Ny dato annonceres i nyhedsbrevet
 

Et nedarvet personlighedstræk

Af genetiske og neurobiologiske årsager er sensitive børn gennem hele barndommen mere påvirkede af det omgivende miljø, og det giver både fordele og ulemper.

Fordele: Når sensitive børn er i balance er de typisk berigede af empati, klar tænkning, udpræget samvittighedsfølelse og stor modtagelighed for social støtte og andre positive oplevelser i livet.

Ulemper: Andres negative humør og stemninger gør dybere indtryk. De sensitive børn er mere berørte af lys, lyde, lugte, sult, smerte og træthed. De er typisk også mere overvældede af tidspres, skift, forandringer, overraskelser og konkurrence.

Seminaret kommer med vigtige pointer fra forskningen, som giver et grundlag for at håndtere ulemperne og få fordelene til at fylde mest muligt. 

Lær strategier til at håndtere ulemper  

Hvis voksne ikke forstår og anerkender barnets sensitivitet, og hvis barnet ikke får strategier til at klare udfordrende situationer, kan det i løbet af barndommen og ind i voksenlivet blive mere sårbart end andre børn. Seminaret gennemgår, hvilke strategier de voksne kan benytte til at genkende, forebygge og håndtere ulemper og typiske udfordringer ved at være sensitiv. Ud fra ny international forskning viser seminaret en lang række praktiske veje til at vende sårbarhed til styrke.

Fra overstimulation til balance

Når sensitive børn er overstimulerede, kan de midlertidigt miste balancen og have stor gavn af voksnes støtte. Seminaret giver mange praktiske eksempler på redskaber, der kan 'låse barnet op', når det 'sidder fast' i negative mønstre. Det kan f.eks. være i situationer ved:
- spisning og måltider
- påklædning
- sociale sammenhænge
- når der stilles krav
- ved sengetid
- ved skift og overgange i løbet af dagen
Seminaret er en praktisk vejviser til at styrke sensitive børn i disse og andre konkrete situationer, der udfordrer dem i hverdagen. Den rigtige støtte kan hjælpe til sensitive børn til at bevare balancen eller hurtigt at genfinde den, når de har mistet den.
Når barnet er i balance kan det bryde negative mønstre og lære at håndtere sitautioner på en konstruktiv måde.
 

Udbytte af seminaret

- Indsigt i, hvordan du genkender og forstår forskellige typer sensitive børn.

- Overblik over, hvordan miljøet i barndommen spiller sammen med den nedarvede sensitivitet og hvad du kan gøre for at få potentialet i de sensitive træk til at blomstre. 

- Viden om, hvordan du skaber en hverdag, der beroliger det sensitive nervesystem og fremmer sensitive børns indre ligevægt og balance.    

- Forståelse af, hvad der sker i hjernen og kroppen, når et sensitivt barn mister balancen og viden om, hvad der skal til for at genskabe den og styrke barnet i hverdagens forskellige situationer.

-Eksempler på, hvordan du hjælper barnet til at handle konstruktivt, når det er 'låst fast' i negative handlemønstre. 

- Værktøjer til at gøre sensitive børn - både med og uden diagnoser - psykisk stærkere.


-Eksempler på, hvad du kan gøre, når det sensitive barn reagerer meget kraftigt på tilsyneladende 'små' ting i hverdagen.

 

Undervejs får du viden fra forskningen, levende eksempler fra hverdagen og en meget anvendelig værktøjskasse, du kan bruge i hverdagens situationer med forskellige typer sensitive børn.

Program

18 -18.40 Første del af seminaret introducerer viden om, hvordan du genkender, styrker og støtter forskellige typer sensitive børn. Det gennemgår konkrete eksempler på udfordrende situationer og redskaber, som hjælper til at løse de problemer, der typiske opstår, når sensitive børn mister balancen. 

18.40 - 18.50 Pause

18.50 - 19.20 Spørgsmål og svar. Her er der mulighed for, at deltagere får afklaret og uddybet de temaer, som bliver gennemgået i første del.

19.20 - 19.40 Pause 

19.40 - 20.20 Anden del af seminaret går i dybden med flere praktiske tilgange og redskaber: Hvornår er barnet sårbart? - og hvordan vendes barnets sårbarhed til styrke? Hvad skal der til for at barnets potentialer bliver genkendt og foldet ud?

20.20 - 20.30 Pause

20.30 - ca. 21 Spørgsmål og svar. Her er der mulighed for at deltagere får afklaret og uddybet de områder, som bliver gennemgået i anden del - og for at sætte fokus på nogle af de problemer og situationer, deltagerne ønsker inspiration til at kunne håndtere bedre.

Struktur

Seminaret består af to foredrag efterfulgt at tid til besvarelse af deltagernes spørgsmål.

Målgruppe

Seminaret henvender sig til forældre og andre nærtstående voksne, som ønsker at opbygge sensitive børns selvværd.

Seminaret retter sig også mod fagpersoner - f.eks. lærere, pædagoger, dagplejere, ergoterapeuter, fysioterapeuter, socialrådgivere, psykologer og psykoterapeuter.

Deltagelse kræver ingen særlige forkundskaber. Der er ingen anbefalet rækkefølge for deltagelse i Sensitiv Balances forskellige arrangementer.

Hvilket seminar skal jeg vælge?

Det er ikke nødvendigt at have deltaget i seminaret Sensitive børns selvværd for at få glæde af dette seminar. Indholdet i de to seminarer er forskelligt og kan supplere hinanden. 
Der er især fokus på børn op til 12 års alderen. For ældre børn henviser vi til seminaret om sensitive teenagere og unge.

Spørgsmål og svar-sessionerne afhænger af deltagernes bidrag og behov. Indholdet i disse dele af seminaret vil derfor variere hver gang seminaret afholdes. Derfor er af den grund flere, som vælger at deltage på samme seminar flere gange.

Seminarleder

Aut. psykolog Lise August, specialist i klinisk psykologi og dansk pioner inden for arbejdet med sensitive børn. Hun arbejder bl.a. med rådgivning af forældre, supervision af fagpersonale og holder desuden foredrag om særlig sensitivitet i fagforeninger, skoler, SFO, børnehaver, vuggestuer og dagplejer.

Tilmelding 

Besøg vores webshop: Tilmeld.
Skriv venligst til kontakt@sensitiv.dk, hvis du har spørgsmål til købet via webshop. Vi vil snarest hjælpe dig med det praktiske omkring din tilmelding.
Du vil ca. 1 uge inden seminaret modtage en mail med lidt praktisk information og forslag til at printe dokumenter ud fra vores hjemmeside.

Har du brug for EAN-faktura eller betaling med faktura?

1. Du kan godt købe din seminarplads via EAN-faktura: Du skal inde på webshoppen hakke feltet "offentlig" af, når du indtaster din adresse. Herefter kan du gennemføre købet. Gebyr for EAN-faktureringen lægges til seminarprisen. Har du spørgsmål, skriv venligst til kontakt@sensitiv.dk. 

2. Du kan godt købe din seminarplads via bankoverførsel og en fremsendt faktura til f.eks. virksomhed eller selvstændigt erhverv: Du skal inde på webshoppen hakke feltet "virksomhed" af, når du indtaster din adresse. Herefter kan du gennemføre købet. Gebyr for faktureringen lægges til seminarprisen. Har du spørgsmål, skriv venligst til kontakt@sensitiv.dk. 

Har du spørgsmål?

Skriv til kontakt@sensitiv.dk, hvor vi snarest vil besvare dine spørgsmål om tilmelding til seminaret.

Nye seminardatoer annonceres løbende via nyhedsbrevet.

Praktiske oplysninger

Afbestilling, venteliste og bytteservice
For at holde billetpris og administrationsgebyr lavt, er det ikke muligt at tilbyde bytteservice, venteliste eller afbestilling af købte billetter.

Salg af DVD og bøger
Der vil være salg af vores dobbelt DVD fra seminaret med Elaine Aron og Lise August i 2010. Prisen er kr. 239,-  Der vil også være salg af vores bøger Sensitive børn - fra sårbarhed til styrke og Fordelen ved at være sensitiv. Betaling kan ske med Dankort eller MobilePay.

Papir og noter
Medbring notesblok og skriveredskab.  

Parkering
Ved behov for parkering er det en god idé at komme i god tid.

Børn
Forældre kan desværre ikke tage mindre børn med til seminaret. Det er vores grundholdning, at børn beriger atmosfæren. Men af hensyn til meget lydfølsomme seminardeltageres koncentration beder vi om forståelse for, at det ikke kan lade sig gøre.

Video- og lydoptagelser
Der er ved nogle seminarer videooptagelser og lydoptagelser for at gøre det muligt senere at opleve øjeblikke fra seminaret via vores hjemmeside. Kamera og microfon er kun rettet mod seminarlederen, så deltagerne er sikret fuld anonymitet.
 

 

 

Sensitiv Balance        Peter Bangs Vej 7A        2000 Frederiksberg        Telefon 40983322        kontakt@sensitiv.dk
© Copyright Sensitiv Balance - Alle rettigheder forbeholdes. Kopiering af indhold er ikke tilladt.
Enhver anden type gengivelse af indhold kræver skriftlig aftale med Sensitiv Balance.